Valparna 4 veckor

 
Valparna är idag 4veckor. Dom flyttade för ett par dagar sedan ur valplådan och fick istället bo i hela valprummet, och tänk så kul dom tyckte det var, ett helt rum att röja runt i och leka kull i.
Till helgen blir det flytt ut till vardagsrummet istället då valprummet blir för litet och det är dags för dom att få en egen utgång till baksidan.
 
 
Dom har även fått vara med de andra hundarna i flocken nu och det går kanon. Tikarna älskar valparna, däremot tycker pappa Teyron att dom är lite småäckliga när de ska klättra och pussa på honom hela tiden. Att det är hans egna bebisar eller någon annans valpar spelar ingen roll, valpar är bara äckliga tydligen. Han ligger därför hellre i soffan och tittar på dom på avstånd än på golvet.
Till helgen kommer det blivande valpköpare och hälsar på och jag tycker det ska bli jätteroligt.
 
Valparna väger nu mellan 3,5-4kg, det ökar fort i vikt och storlek.  Dom älskar att äta maten, även om det är gott att dia också fortfarande.
Mamma Medusa tycker nog att det är ganska skönt att valparna är påväg att gå över till vanlig mat, för dom är inte bara stora och har det trångt vid mjölkbaren nu, utan de sylvassa tänderna har  även tittat fram och dom är ju långt ifrån försiktiga när det vankas mat.
Förutom mat är det även väldigt populärt att köra brottningsmatcher med syskonen, bli osams så det slutar med att någon bebis gråter, riva och tugga sönder tidningar, bada fötterna i vattenskålen, döda gosedjur, bita i fingrarna, tugga på allas kläder, tugga på allas tår och gärna i flock attackera byxbenen och helst se till att fälla byxbäraren. Det är mycket mycket roligt.
 

Kungsbyn

 
Imorse var vi iväg med Pappa Teyron och dottern Valkyria tillsammans med Eva som har Teyrons son Kuvo och Roy samt Evas kompis med sin hund Max till kungsbyn. Där har dom en enorm hundrasthage där dom kan leka av sig ordentligt.
 
 

Valparna 3 veckor.

Tiden rusar iväg och valparna har redan hunnit bli tre veckor! Man kan nästan se timme för timme hur dom utvecklas.
Det är fullt ös medvetslös i valplådan nu. 
Valparna knatar omkring, brottas med varandra, skäller och river sönder tidningar. Det klättras på mamma, morras åt mamma, trampas och bits på mamma. Och vilken fantastisk mor hon är Medusa.
Och det bästa av allt, När jag ylar börjar hela kullen yla med mig <3
För varje dag som går älskar jag dessa små liven mer och mer, och det gör mig mer och mer fundersam över hur jag ska klara av att sälja iväg dom om ett par veckor, bara tanken av det gör redan ont i hjärtat. Hur ska detta gå? Jag vill ju ha kvar alla. 
Som man kan se på hemsidans flik "valpar" så har alla valparna fått sina namn och stamtavlorna har kommit. 
Valparna väger nästan 3kg nu och det börjar bli trångt vid mjölkbaren så nu har valparna fått smaka på köttfärs. Gissa om det var populärt :)
 

Valparna 1vecka

 
 
Valparna växer så det knakar! De är redan 1 vecka gamla (igår) och har mer än fördubblat sin födelsevikt.
Det är full rulle i valplådan då det kravlas, pips och äts mest hela tiden, sen sovs det såklart korta stunder med det är väldigt sällan alla sover samtidigt. Det börjar även bli lite trångt när det ska ätas men när alla fått varsin tutte står alla små svansar rätt ut och det viftas för fullt<3
Mamma Medusa är jätteduktig med sina valpar och vill gärna inte lämna dom alls <3
Registreringspapperna är inskickade till SKK med alla namnen och nu är det bara att försöka bestämma vilken valp som ska ha vilket namn. 
Då detta är första kullen så har vi döpt den till A-kullen och alla har då såklart namn på A.
 

Valparna har kommit!

Äntligen är valparna här!! 6 + 1 blev det <3 
bilder på varje valp läggs upp under fliken "valpar" inom kort på hemsidan.
Mamma Medusa (Cazavina's Faidra) födde valp nr 1 kl 04.00 på morgonen den 1Maj och sen sista nr 7 kom kl 13.35 på eftermiddagen. 
Tråkigt nog var det egentligen totalt nio valpar med de två sista var döfödda. 
Naturen har sin gång och det får man aldrig glömma. 
Hursomhelst mår dessa sju valpar och mamma Medusa jättebra nu <3
 
 
 

RSS 2.0